Okay, bij het woord bonen word ik niet gelijk enthousiast. En mijn gezinsleden al helemaal niet. Een sperzieboon kan nog net, maar als ik het over linzen of kikkererwten heb dan haken ze gelijk af. Jammer vind ik dat. Dus, toen ik een uitnodiging ontving voor een smakelijk event van BOON, het BOON FOOD FEST, zei ik ja. Ik wil graag meer leren over bonen. En vooral over hoe ik ze origineel kan bereiden.
Pats-boem
Heel eerlijk: ik kende het merk BOON eigenlijk nog niet. BOON is de eerste vegan food start-up in Nederland en vanaf de start in 2016 gedreven om de eiwittransitie te versnellen. Yep, want eiwitten hebben we nodig.
Het merk is in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar met op bonen gebaseerde vleesopvolgers. Je schrijft het moet hoofdletters, maar hier in de tekst vind ik dat niet mooi dus zal ik het verder Boon noemen… Wat Boon heel goed doet in mijn ogen, is de producten op een vrolijke manier brengen. Kleurrijke verpakkingen en grappige teksten waarbij ‘Pats-boem’ de opvallendste kreet is.
Kleurrijk en gezond eetpatroon
Ik ging dus naar het event waar alle verschillende Boon verpakkingen werden getoond, er werd meer verteld over de nieuwe eyecatcher in je keuken en we gingen vooral ook proeven hoe lekker je kunt koken met bonen.
Het is niet alleen de kleurrijke verpakking die opvalt, het zijn ook de kleurrijke recepten die tijdens het evenement worden gemaakt. De originele recepten zijn gemaakt door Sandra Ysbrandy. Sandra is tv-kok, voedingsdeskundige, eigenaar van het online platform Color Your Food en kookboekenschrijfster. Haar quote: “Een gezond eetpatroon is een natuurlijk eetpatroon.”
BOON originals of in saus
Tijdens het evenement van Boon introduceerden zij twee nieuwe productlijnen: BOON originals en BOON in saus. In de ‘Originals’ verpakkingen vind je zeven bonen: bruine boon, kikkererwt, kidneyboon, linzen, zwarte boon, limaboon en de lupineboon. De lijn ‘In Saus’ vormt de ideale basis voor een makkelijke maaltijd en bestaat uit kidneybonen in chilisaus, kikkererwten in curry, linzen in kruidige tomatensaus, bruine bon en in stoof en zwarte bonen in teriyakisaus.
Elk product komt in zijn eigen gezellige, gekleurde verpakking, die ook nog de meest duurzame keuze is. Een Tetra Recart verpakking stoot namelijk tot 80% minder CO2 uit dan de huidige verpakkingen in het bonenschap. Ook is elke verpakking voorzien van een makkelijk, gezond en lekker recept ter inspiratie. Kortom: dit wil je.